درمان آکنه در کوتاه ترین زمان

جوش یکی از مشکلات پوستی شایع است که در هر سنی می تواند رخ دهد. این مشکل نه تنها ظاهر ناخوشایندی دارد، بلکه می تواند اعتماد به نفس فرد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. جوش ها انواع مختلفی دارند که هر کدام نیاز به رویکردهای درمانی متفاوتی دارند. در این مقاله به بررسی انواع جوش، عوامل ایجاد آنها و روش های درمان آکنه می پردازیم.

انواع جوش

انواع جوش

به طور کلی، جوش ها را می توان به دو دسته ی التهابی و غیر التهابی تقسیم کرد و در ادامه به درمان آکنه میپردازیم.

جوش های التهابی:

  • جوش های کیستیک: این نوع جوش ها بزرگ، عمیق، قرمز و دردناک هستند و می توانند جای زخم قابل توجهی بر جای بگذارند.

  • جوش های ندولار: این جوش ها شبیه به جوش های کیستیک هستند، اما کوچکتر و سطحی تر هستند.

  • جوش های چرکی: این جوش ها دارای یک مرکز سفید یا زرد رنگ هستند که حاوی چرک است.

  • جوش های قرمز: این جوش ها کوچک، قرمز و متورم هستند و ممکن است دردناک باشند.

جوش های غیر التهابی:

  • جوش های سرسیاه: این جوش ها زمانی ایجاد می شوند که فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست مسدود شوند.
  • جوش های سرسفید: این جوش ها شبیه به جوش های سرسیاه هستند، اما با یک لایه نازک از پوست پوشیده شده اند.
  • جوش های زیرپوستی: این جوش ها زیر سطح پوست ایجاد می شوند و می توانند دردناک باشند.

عوامل ایجاد جوش

عوامل ایجاد جوش

شاید بارها به این فکر کرده اید که چرا جوش میزنیم؟ چه چیزی باعث می‌شود این معضل ناخوشایند برای ما اتفاق می‌افتد؟ اگر بتوانیم جلوی عوامل ایجاد جوش را بگیریم، قطعا دیگر جوش نمی‌زنیم. در بسیاری از انواع جوش، می‌توانیم با آگاهی از دلایل ایجاد جوش، جلوی ایجاد جوش را گرفت و براحتی از شر جوش خلاص شد. اما متاسفانه همیشه نمی‌توان جلوی ایجاد جوش را گرفت چراکه دلایل ایجاد جوش همیشه قابل کنترل نیست.

جوش زمانی اتفاق می‌افتد که چربی ترشح شده، نتواند براحتی از منافذ طبیعی پوست بیرون بیاد و در کنار فولیکول مو حبس شود. در این صورت چربی تجمع پیدا می‌کند و بصورت برجستگی بر روی سطح پوست ظاهر می‌شود. اگر سیستم ایمنی بدن نسبت به این تجمع چربی واکنش نشان دهد، التهاب هم ایجاد می‌شود و جوش را تبدیل به جوش التهابی می‌کند. بنابراین توانایی خروج مناسب چربی پوست، نکته کلیدی است.

بطور کلی دلایل ایجاد جوش و تجمع چربی را می‌توان به صورت‌های زیر بیان کرد:

  • تغییرات هورمونی: تغییرات هورمونی یکی از شایع ترین دلایل ایجاد جوش در افراد است. تغییرات هورمونی در سن بلوغ، در بارداری و در زمان مصرف برخی از داروها، از مهمترین دلایل ایجاد جوش در بسیاری از افراد است.
  • علل و ریشه های ژنتیکی: ژنتیک یکی از آن دسته از عوامل ایجاد جوش است که متاسفانه قابل کنترل نیست. اگر پدر و مادر شما جزو گروهی از افراد بودند که در دوران جوانی جوش می‌زدند، متاسفانه شما نیز ممکن است این ارثیه ناخوشایند را دریافت کنید. درست است که عوامل ژنتیکی را در ایجاد جوش نمی‌توان از بین برد اما میتوان با مراقبت‌های پوستی، آن را کنترل کرد. عوامل ژنتیکی زمانی که با عوامل دیگر ایجاد جوش همزمان شود، میتواند منجر به ایجاد جوش های بسیار وخیم شود.
  • استفاده از محصولات پوستی و آرایشی نامناسب: اگر شما از محصولاتی استفاده کنید که کاملا منافذ پوست را بپوشاند و به چربی های تولید شده طبیعی پوست اجازه بیرون آمدن را ندهد، بدون شک شاهد ایجاد جوش‌های ناخوشایند در صورت‌تان خواهید بود. بنابراین در انتخاب محصول آرایشی و بهداشتی، دقت کافی داشته باشید. افرادی که پوست چرب دارند باید بیشتر از افرادی که پوست نرمال و خشک دارند، در انتخاب لوازم آرایش و محصولات پوستی دقت کنند. در این راستا، مطلبی را که درباره “انتخاب محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب پوست چرب“وجود دارد را از دست ندهید.
  • عدم مراقبت از پوست: شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که وقتی از مهمانی باز می‌گردید، به دلیل خستگی، برای پاک کردن آرایش صورت‌تان به اندازه کافی وقت نگذارید. این کار بزرگترین ظلمی است که می توانید در حق پوست‌تان کنید. عدم تمیز کردن پوست، بویژه زمانی که از محصولات پوشاننده پوست مانند کرمپودرها استفاده می‌کنید، راه را برای فعالیت باکتری ایجاد آکنه (P-acne) فراهم می‌کند و پوست را مستعد جوش می‌کند.شاید شستن پوست کاری ساده بنظر بیاید اما یکی از اصلی‌ترین گام‌های مراقبت از پوست برای جلوگیری از جوش در پوست است. بنابراین بر حسب نوع پوست‌تان، بهترین شوینده‌های پوست چرب یا بهترین شوینده‌های پوست نرمال تا خشک را انتخاب کنید و روزانه از آن‌ها استفاده کنید.
  • تغذیه نامناسب: با وجود اینکه مقالات اثبات شده‌ای در علم پزشکی درباره رابطه مستقیم بین تغذیه و جوش منتشر نشده است، اما تجربه افرادی که جوش می‌زنند، پزشکان را برآن داشته که افراد مستعد جوش را از غذاهای حاوی روغن‌های اشباع نشده و تحریک کننده مانند شکلات‌ها، فست فودها و حتی لبنیات پرچرب برحذر دارند.
  • استرس و عوامل محیطی: استرس به تنهایی باعث ایجاد جوش جدید نمی‌شود. اما اگر در کنار عوامل دیگر ایجاد جوش قرار گیرد، می‌تواند باعث بدتر شدن ایجاد جوش شود.

روش های درمان آکنه

روش های درمان آکنه

روش های مختلفی برای درمان آکنه وجود دارد، از جمله:

  • درمان موضعی: این روش شامل استفاده از داروهای موضعی مانند کرم، ژل و لوسیون است که می توانند به از بین بردن باکتری ها، کاهش التهاب و خشک کردن جوش ها کمک کنند.
  • داروهای خوراکی: در موارد شدید جوش، ممکن است از داروهای خوراکی مانند آنتی بیوتیک ها یا داروهای ضد هورمون استفاده شود.
  • لایه برداری: لایه برداری پوست می تواند به از بین بردن سلول های مرده ی پوست و باز کردن منافذ مسدود شده کمک کند.
  • نور درمانی: نور درمانی از نور برای از بین بردن باکتری ها و کاهش التهاب استفاده می کند.
  • لیزر درمانی: لیزر درمانی می تواند برای از بین بردن جای جوش و زخم های آکنه استفاده شود.

نکات مهم در مورد درمان آکنه

  • صبر داشته باشید: درمان آکنه زمان می برد و ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد تا نتیجه ی آن را مشاهده کنید.
  • از دستکاری جوش ها خودداری کنید: دستکاری جوش ها می تواند باعث عفونت و جای زخم شود.
  • پوست خود را به طور منظم و با ملایمت بشویید: از یک شوینده ی ملایم و بدون عطر استفاده کنید و صورت خود را دو بار در روز بشویید.
  • از ضد آفتاب استفاده کنید: ضد آفتاب می تواند از پوست شما در برابر اشعه ی مضر خورشید محافظت کند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا